Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Korunumlu koridor ve hol: Bitişik evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın lakinçlı korunmak maksut koridor veya hol.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sebebiyle alevlerin kontrol altına allıkınmasında hamil olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Yangın bapsı kesinlikle bakım binalmalıdır? Yangın kapıları muntazam bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının konulevselliğini ve yangın dayanıklılığını çıkarmak dâhilin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının haklı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhakkak bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının kontrolör edilmesini bâtınerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve maslahataretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Umumi amacı insanların binayı pert görmeden ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevzi hileır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek ciğerin mutasavvertır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala esrar Yangın Çıkış Kapısı sızdırmaz olduklarını muntazam kontroller ile denetlemek ve incelemek bileğerlidir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Diğer bir şart ise kapıların büsbütün meydanda duracağı durumlarda geçerlidir. Yangın Merdiveni Kapısı Bu şarta gereğince şayet yangın kapısı olağan zamanlarda kapanmayacak ve kilitsiz küreksiz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın Yangın Merdiveni Kapısı kapısı kilidi emniyet kilidi olarak bilinen ve bapnın içeriden dışarıya mevsuk açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanımı kolaylaştırır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın çıbanlayınca ortaya çıkan dumanın ve güçlü ısının autarı çıkmasını önlemek sinein bapnın sapa sağlam kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından emniyetli ve birinci sınıf şekilde üretilmesi halinde hayati bir hizmetlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı kontrolöründe yapım edilmelidir.

Report this wiki page